Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Amelia Atwater-Rhodes: I nattens skove

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Amelia Atwater-RhodesUdskriv anmeldelsen • 1. juli, 2006

Amelia Atwater-Rhodes: I nattens skoveDa Risika for 300 år siden blev forvandlet til vampyr, og så sin tvillingbror dø, svor hun hævn. Nu er hendes plageånd tilbage, men kan hun klare kampen mod den langt stærkere vampyr?

I nattens skove følger Risika, den 300 år gamle vampyr, da hun står ved en korsvej. Den vampyr som indirekte var skyld i hendes forvandling og hendes brors død er tilbage. Hun beslutter at tage kampen op, skønt det kan koste hende livet.

Vi følger hendes forberedelse til kampen, som afbrydes af flash-backs til dengang Risika hed Rachel og endnu var menneske. Hun levede et ubekymret liv med faderen, søsteren og tvillingebroderen, som havde særlige kræfter. De kræfter var årsag til megen uro hos broderen. Dels fordi han ikke kunne styre dem og derfor af og til skadede folk. Men også fordi han mente de var tegn på ondskab. Han kæmpede en sjælelig kamp alene fordi han vidste, at røbede han sine evner, ville han blive brændt som heks.

Rachel er mere skeptisk og tvivler på at broderen er ond og har sine betænkeligheder ved præsternes ofte hadefulde prædikener. Men angsten for at broderen afsløres er der hele tiden. En dag kommer en magtfuld vampyr til byen og kaster sine øjne på Rachel. Broderen forsøger at redde hende, men deres skæbne er beseglet.

Bogen er skrevet af den kun 13- årige Atwater-Rhodes og det har hun gjort imponerende godt. Hun trækker fint på gamle vampyrlegender og moderne serier som f.eks. Buffy the vampire slayer – men uden at være for afhængelige af dem. De bruges til at puste liv til historien og med dem skaber hun en verden hvor hekse og vampyrer lever i et parallelunivers som vi mennesker slet ikke bemærker. Dels fordi vi bare ikke er specielt opmærksomme og dels fordi vampyrer kan kontrollere vores tanker.

Det er en mørk og dyster verden unden medfølelse og næsten unden kærlighed. Følelser kan nemlig svække dig, noget vampyrerer ikke har råd til. Der er en evig kamp mellem dem og taber man er det enden. Det er også facinerende hvor konsekvent forfatteren lader sine vampyrer udtrykke den dybeste foragt for mennesker, der kun ses som føde og slaver.

Stemningen i Nattens skove er som sagt mørk men samtidig virker universet både realistisk og troværdigt. Her kommer gode og overbevisende forklaringer på hvordan vampyrerne overlever uden ”vi” ser dem.

Hvis man er fan er serier som Angel og Kindred the embraced er bogen her et godt litterært alternativ.
Historien er gribende og de mange skift mellem Risikas og Rachels historie fungerer flot og giver et fint flow i historien. Alt i alt en flot og stærk debutroman som bestemt ikke hæmmes af forfatterens meget unge alder.

Amelia Atwater-Rhodes: I nattens skove, 1. bog i serien. Oversat af Klavs Brøndum. Vinten, 2000.  Originaltitel: In the Forests of the Night

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

5 kommentarer »

  1. har Amelia Atwater-Rhodes skrævet flere bøger end “I natens skove” der er oversat til dansk. hun er en super forfatter. ^_^

  2. Hej Louise
    Ja en af hendes andre bøger er oversat til dansk. Den hedder Mørkets skygger og jeg har også anmeldt den. Du finde anmeldelsen ved at kikket på forfatterens navn oppe under titlen i toppen af siden.

    Den anden bog er også rigtig god og som et ekstra plus optræder en af denne bogs karaktere i den.

  3. Er triste-hekse et væsener man troede på eller er de opfundet af forfatteren?

  4. Hej Louise
    Jeg har ikke kunnet finde noget om triste-hekse. Så jeg tror det er et begreb forfatteren har opfundet.

    Hvis du har været vild med Amelia Atwater-Rhodes skulle du prøve at læse Tusmørke/Twilight af Stephenie Meyer og Vampyrens mærke af P.C. Cast

  5. Denne bog var nok starten af min lyst efter Vampyr & fantasy bøger.
    Jeg har læst begge hendes bøger (I Nattens Skove & Mørkets Skygger) og de var jo fantastiske.
    “I Nattens Skove” er nok en mere spændingsbog end “Mørkets Skygger”, der handlede en smule også om kærlighed & venskab, mellem nogle der aldrig var ment at kunne lide hinanden.

    Det er begge to gode bøger, og hvis man hungrer efter flere Vampyrer & utrolig meget kærlighed, kan jeg kun varmt anbefale Tusmørke serien/Twillight Serien -Ligesom Lone ^^.

    Cecilie.
    -Den 13 årige Bogorm